Cinci cazuri de imbolnaviri cu gripa au fost confirmate in judetul Mures, doua persoane decedand din cauza virusului, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP), dr. Stelian Caraghiaur.

Potrivit sursei citate, in cazul celor doua decese este vorba de tulpina de infectare de tip AH1.

"Pana in acest moment s-au confirmat cinci cazuri de gripa, dintre care patru au fost confirmate astazi, iar un caz a fost confirmat in perioada 8-14 ianuarie. Din cele patru cazuri confirmate astazi, doua au fost cu deces - un barbat in varsta de 50 de ani, din Sighisoara (decedat in 31 ianuarie) si un barbat din Gornesti, de 40 de ani (decedat in 4 februarie), ambele persoane avand si alte afectiuni. Ceilalti trei pacienti sunt in stare foarte buna, au tulpina de infectare de tip B, spre deosebire de cei doi, care era de tip AH1", a precizat dr. Stelian Caraghiaur.

Conform acestuia, imbolnavirile de sezon au inregistrat o crestere cu 25%, intr-o saptamana fiind inregistrate peste 8.000 de viroze si pneumonii.

Astfel, virozele au ajuns la 5.945 de cazuri fata de 4.393 de cazuri in saptamana precedenta, in timp ce la pneumonii exista 2.245 de cazuri, fata de 1.633 in saptamana anterioara.