Lia Olguta Vasilescu a declarat miercuri ca salariile grefierilor au fost calculate gresit de catre cei de la Resurse Umane si a sustinut ca veniturile acestora nu aveau cum sa scada in urma aplicarii legii privind trecerea contributiilor de la angajator la angajat.

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres

Grefierilor "li se calculeaza gresit salariile de catre Resursele Umane si se interpreteaza gresit legea", a declarat ministrul Muncii, precizand ca ghidul de calculare, aprobat impreuna cu Curtea de Conturi, este publicat pe site-ul ministerului "de o luna de zile" iar "cei de la Resurse Umane puteau sa il consulte".

"Pur si simplu cineva a calculat gresit si poate cineva ar trebui sa isi asume raspunderea", a continuat aceasta.

Intrebata de ziaristi ce se intampla cu angajatii de la stat care acuza o reducere a salariilor, Lia Olguta Vasilescu i-a acuzat pe jurnalisti ca iau apararea bugetarilor cu salarii foarte mari.

"Sa vina cu fluturasul sa vedem cine e pacalit, sa vedem de la cat ii scade salariul. Mi se pare ca ii plangeti foarte mult pe cei cu salarii mari. Peste 90% sunt multumiti. Pentru 3% sigur ca e foarte mare scandal", a afirmat ea.