Dispeceratul National Salvamont a primit, in ultimele 24 de ore, 64 apeluri de urgenta, celemai multe pentru salvamontistii din Brasov, scrie News.ro. De asemenea, s-au rimit 32 de apeluri de la persoane care solicitau informatii despre zona montana.

Potrivit Serviciului Salvamont, in ultimele 24 de ore s-au primit 64 apeluri de urgenta: 15 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brasov, 9 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 8 apeluri pentru Salvamont Valcea, 7 apeluri pentru Salvamont Cavnic, 5 apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Gorj, 5 apeluri pentru Salvamont Alba, 4 apeluri pentru Salvamont Busteni, 3 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 3 apeluri pentru Salvamont Caras Severin, 2 apeluri pentru Salvamont Predeal, 2 apeluri pentru Salvamont Harghita si 1 apel pentru Salvamont Petrosani.

De asemenea, s-au mai primit 32 apeluri prin care se solicitau informatii despre zona montana.

Potrivit Salvamont Romania, in toata luna ianuarie s-au primit 1.003 apeluri prin care se solicitau informatii despre zona montana, dintre acestea, 614 apeluri au fost inregistrate la Dispeceratul National Salvamont, restul de 289 apeluri fiind facute direct structurilor salvamont locale sau judetene.

In ianuarie, luna plina de iarna, salvamontistii au fost solicitati sa intervina in 1.338 de actiuni de salvare si de acordare a primului ajutor medical, actiuni in care au fost salvate 1.458 persoane.