Negociatorul sef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, va efectua in viitorul apropiat o vizita in Romania, a anuntat marti ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt bucuros sa va informez asupra faptului ca Michel Barnier va efectua in viitorul apropiat o vizita in Romania, in vederea consolidarii cooperarii si cresterii calitatii contributiei tarii noastre la consolidarea Uniunii Europene", a scris Victor Negrescu, pe Facebook, citat de Agerpres.

Totodata, Victor Negrescu a precizat ca a avut marti, la Strasbourg, o intrevedere cu Michel Barnier.

"Prioritatea noastra este aceea de a proteja drepturile romanilor care locuiesc, lucreaza sau studiaza astazi in Marea Britanie. Vom ramane in continuare, inclusiv din perspectiva responsabilitatii Romaniei ca viitoare Presedintie a Consiliului Uniunii Europene, in contact permanent cu Michel Barnier si echipa de negociatori a Comisiei Europene, pentru a ne asigura ca si urmatoarele runde de negocieri vor inregistra evolutii care sa reflecte interesele romanilor, dar si tuturor celorlalte state membre", a mai afirmat Negrescu.