Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, le transmite salariatilor bugetari sa isi astepte fluturasii de salariu pentru a vedea concret cui ii scade salariul, pentru a discuta pe date concrete, relateaza News.ro. "Celor care spun ca le scade salariul sa le cereti si fluturasul pe luna decembrie. Chiar va rog", le-a spus ea jurnalistilor. Ea a precizat ca in 2018 toti angajatii au crestere de 25% a salariului brut de la 1 ianuarie, cu exceptia celor carora deja le-au fost ajustate salariile si a celor care au o crestere mai mare de 25%, adica 28,5%, cum ar fi IT-istii, cercetatorii, persoanele cu handicap si lucratorii sezonieri.

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres

Intrebata de jurnalisti ce mesaj le transmite bugetarilor, ministrul Muncii a spus ca ar trebui sa-si astepte fluturasii de salariu.

"Sa-si astepte fluturasii de salariu si sa vedem atunci cui ii scade salariul. Sunt foarte multi influentati de ce vad la televizor si toata lumea are senzatia acum ca ii scade salariul. Haideti sa asteptam fluturasii si sa vedem cum ii scade salariu. Iar celor care spun ca le scade salariul sa le cereti si fluturasul pe luna decembrie. Chiar va rog. Haideti sa discutam pe date concrete", a spus ministrul Muncii la conferinta de presa pe care a sustinut-o marti.