Sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Targu Mures a respins, marti, recursurile formulate impotriva hotararii Tribunalului Mures, care a anulat decizia emisa de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) prin care s-a infiintat Liceul Teologic Romano-Catolic din Targu Mures si prin care s-au transferat clase la aceasta unitate scolara de la alte doua institutii de invatamant, anunta Agerpres. Hotararea Curtii de Apel Targu Mures este definitiva.

Liceul Teologic Romano-Catolic din Targu MuresFoto: Google Street View

Instanta a respins astfel recursul formulat de Liceul Teologic Romano-Catolic din Targu Mures si recursul formulat de mama unei eleve impotriva Sentintei nr. 479/13.06.2017 si a Incheierii de sedinta din data de 26.04.2017 pronuntate de Tribunalul Mures in dosarul nr. 1769/102/2016.

In hotararea mentinuta marti de Curtea de Apel Targu Mures s-a admis actiunea in contencios administrativ formulata de reclamantul municipiul Targu Mures in contradictoriu cu Inspectoratul Scolar Judetean Mures si cu Liceul Teologic Romano-Catolic si a anulat Decizia nr. 1385/31.08.2015 emisa de ISJ Mures.

Decizia nr. 1385/31.08.2015 emisa de ISJ Mures prevede, la articolul 1 ca, incepand cu anul scolar 2015-2016, se infiinteaza Liceul Teologic Romano-Catolic din Targu Mures prin divizarea partiala a Liceului Teoretic Bolyai Frakas si a Colegiului National Unirea.

La art. 2, acest document prevedea ca, incepand cu data emiterii documentului, filiera vocationala romano-catolica de la Liceul Bolyai Farkas se transfera la acest liceu nou infiintat, precum si clasele I-VIII cu predare in limba maghiara de la Colegiul National Unirea.

Inspectorul scolar al judetului Mures, Ioan Macarie, a declarat pentru Agerpres ca, pe baza acestei hotarari definitive a instantei, elevii de la Liceul Teologic Romano-Catolic din Targu Mures se pot reintoarce la scolile de la care au plecat, respectiv Liceul Bolyai Farkas si Colegiul National Unirea, pe baza de cerere.