Un agent de la postul de politie din Cernatesti, judetul Buzau, este cercetat de catre colegii sai, dupa ce un adolescent de 17 ani l-a acuzat de agresiune. Tanarul, care fusese chemat la Politie pentru ca a agresat la randul sau un copil cu handicap, a inregistrat discutia, pe inregistrare auzindu-se cum politistul il injura in repetate randuri, iar la un moment dat pare a-l lovi, transmite news.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Buzau, Mihail Draghiciu, o ancheta care vizeaza un politist de la postul de politie din Cernatesti a fost demarata, fiind deschis dosar penal pentru purtare abuziva, dupa ce un tanar de 17 ani a sunat la ambulanta si a reclamat ca a fost batut de omul legii.

Totul s-a intamplat, duminica, atunci cand adolescentul de 17 ani ar fi trecut cu bicicleta pe langa un copil cu handicap pe care l-ar fi scuipat. Mama copilului a mers la postul de politie din localitate unde a reclamat fapta, spunand ca nu e prima data cand adolescentul de 17 ani il agreseaza intr-un fel sau altul pe fiul sau.

Ulterior, adolescentul impotriva caruia a fost depusa plangere a fost adus la postul de politie pentru a fi audiat. Aici, tanarul a inregistrat cu telefonul mobil toata discutia cu politistul. In inregistrare se aude cum agentul il injura in mod repetat pe tanar, iar la un moment dat pare ca l-ar lovi.

In final, tanarul a fost sanctionat conform legii 61/91 cu suma de 300 de lei pentru ca l-a scuipat pe copilul cu handicap, ulterior fiind amendat si pentru ca a solicitat in fals salvarea.

Politistul este agent principal si lucreaza in sistem de 13 ani.