Angajatii de la departamentele Financiar si Administrativ al DIICOT pierd la salariu, in urma modificarilor fiscale aproximativ 25 la suta, a declarat, marti, procurorul sef al Directiei, Daniel Horodniceanu, potrivit news.ro. El a precizat ca salariile procurorilor raman nemodificate - nu scad, dar nici nu cresc.

Daniel HorodniceanuFoto: Agerpres

"Exista angajati care pierd din salariu, ca urmare a acestor modificari, angajati ale caror salarii nu se modifica si angajati care pierd drastic, adica aproximativ 25 la suta, precum cei de la departamentele Financiar si Administrativ ale DIICOT. Procurorii nici nu castiga, dar nici nu pierd, spre deosebire de grefieri sau de politistii judiciari", a declarat, intr-o conferinta de presa, procurorul sef al DIICOT, care a prezentat bilantul de activitate pentru 2017.

Personalul auxiliar de specialitate si conex din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea a anuntat declansarea protestelor incepand cu 1 februarie, reclamand ca in urma transferului contributiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat grefierii cu vechime mai mare de 15 ani in munca si in functie vor pierde la salariu sume cuprinse intre 36 si 500 de lei.