Intr-o luna va fi lansata prima masina zburatoare de serie. Botezata PAL-V Liberty, masina este primul vehicul comercial care poate circula legal si pe sosea si in aer. Din luna martie a acestui an, cei cu dare de mana care vor scoate din buzunar fabuloasa suma de 400.000 de dolari vor putea avea o masina-avion in propriul garaj, scriePlaytech.ro.

PAL-V LibertyFoto: YouTube

Aceasta se numeste PAL-V Liberty si este produsa de olandezii de la PAL-V. Automobilul va fi capabil sa calatoreasca fie 1.300 kilometri pe sosea, fie 500 de kilometri prin aer. Livrarile nu vor incepe mai devreme de anul 2019. De mentionat ca producatorii au declarat ca preturile mai pot suferi ceva modificari ulterioare.

"Acest model de productie reprezinta momentul adevarului. Toate certificarile necesare pentru comercializare vor fi furnizate pe baza acestui model de productie", a declarat olandezul Robert Dingemanse, CEO-ul Pal-V. Acesta a adaugat cu siguranta: "Este un moment esential care separa pionierii de visatori".

Modelul PAL-V Liberty va atinge o viteza maxima de 160 km/h pe sosea, cu o autonomie de 1.315 kilometri cu rezervorul plin. Folosita in aer, masina va zbura cu 180 de km/h iar autonomia ajunge la aproape 500 de kilometri. Conform producatorilor, va exista si o versiune speciala a lui PAL-V Liberty ce va costa aproximativ 480.000 de euro. Aceasta se adreseaza celor care vor ceva mai mult decat versiunea de baza.

Articolul integral, pePlaytech.ro.