Aproximativ 50 de taximetristi au participat, marti, la un protest spontan, dupa ce echipaje ale Politiei Rutiere au mers in mai multe statii de taxi si au facut controale de rutina, informeaza news.ro.

Cei aproximativ 50 de taximetristi au mers cu masinile de taxi in Piata Consiliul Europei din Timisoara, dupa ce agentii de la Politia Rutiera au pornit controale in mai multe statii de taxi si le-au cerut unor soferi sa ii urmeze in Piata Consiliul Europei, pentru verificarea documentelor.

Taximetristii care urmau sa fie controlati, au anuntat prin statie, iar mai multi colegi ai lor au venit imediat la locul unde avea loc controlul. Taximetristii au spus ca politistii ii controleaza abuziv, dupa protestul de saptamana trecuta.

Politistii au spus, insa, ca este vorba despre o verificare de rutina.

"Este vorba de o actiune obisnuita, pe linie rutiera, in privinta transportului in regim de taxi, nicidecum de vreo razbunare legata de incidentele din urma cu o saptamana", a declarat seful Serviciului Rutier Timis, cms. sef Petru Rumega.

In urma cu aproximativ o saptamana a izbucnit, la Timisoara, un conflict intre soferii de taxi si cei de la Uber. Politistii au intervenit atunci si a aplicat 45 de amenzi.

Dupa acest eveniment, soferii unei firme de taximetrie din Timisoara au pornit intr-un mars de protest pe strazile orasului, iar agentii de la Rutiera au anuntat ca urmeaza sa-i identifice si sa-i sanctioneze pentru crearea de obstacole de natura a ingreuna circulatia pe drumurile publice.