Bitcoin a scazut luni pentru a cincea zi consecutiv, pana sub nivelul de 7.000 de dolari pe unitate, pentru prima oara din noiembrie, iar alte monede digitale i-au urmat tendinta, dupa ce banca britanica Lloyds s-a alaturat unui numar tot mai mare de institutii financiare care au interzis tranzactiile cu criptomonede prin intermediul cardurilor de credit, transmite Bloomberg, citat de news.ro.

La ora publicarii acestei stiri, pe platforma Coindesk Bitcoin era cotat la 6.133 dolari, Ethereum la 588 dolari si Litecoin la 110 dolari.

Bitcoin s-a devalorizat cu peste 60% fata de un nivel record de 19.511 dolari pe unitate atins in decembrie.

Si alte monede virtuale au scazut luni, intre care Ripple cu pana la 14%. Ethereum si litecoin s-au depreciat la randul lor.

Cea mai lunga perioada negativa consemnata de bitcoin dupa Craciun coincide cu vanzarile de active riscante de catre investitori, in timp ce pietele de capital au continuat declinul consemnat vineri de piata americana.

Bitcoin nu a reusit deocamdata sa devina un activ comparabil cu aurul, din punctul de vedere al sigurantei, asa cum argumenteaza sustinatorii monedei. Cotatia aurului a crescut in schimb, ca si yenul, francul elvetian si obligatiunile europene.

Monedele virtuale au fost efectate de stirile negative din ultimele cateva saptamani. Un numar tot mai mare de banci au anuntat ca opresc achizitiile de monede virtuale cu cardurile lor de credit, intre acestea aflandu-se JPMorgan Chase si Bank of America. Bancile au explicat ca vor sa evite riscurile si sa isi protejeze clientii de acumularea unor datorii prea mari.

Intre timp, autoritatile de reglementare din Coreea de Sud si India analizeaza restrictionarea tranzactiilor cu monede virtuale, informatii care au contribuit la accentuarea declinului acestora.