Inspectorii Directiei de Sanatate Publica Timis au dat trei amenzi care insumeaza 6.600 de lei, dupa controlul de luni la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, unde exista doua saloane cu peretii scorojiti si mobilier ruginit si unde au fost internati pacienti, din lipsa de spatiu, informeaza News.ro.

Salon din Spitalul de Boli Infectioase din TimisoaraFoto: Facebook / Anamaria Czap

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Timis, Dana Spac a declarat pentru News.ro ca inspectorii DSP au dat trei amenzi si au facut unele recomandari in urma controlului la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara.

"Au fost date trei amenzi, una de 5.000 de lei spitalului, alta de 1.000 de lei unui asistent medical si alti 600 de lei unui alt asistent medical. Ultimele doua amenzi au fost date pentru colectare necorespunzatoare a deseurilor, respectiv pentru ca la grupurile sanitare nu erau materiale igienice individuale pentru pacient. De asemena, s-a intrezis orice internare in cele doua saloane cu probleme. Au mai fost unele recomandari care au fost facute de inspectorii DSP", a declarat Dana Spac.

Directia de Sanatate Publica Timis a demarat luni un control la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, dupa ce in spatiul public au aparut imagini din saloane cu pereti scorojiti, mobilier ruginit si cearsafuri in ferestre.

Managerul unitatii medicale, Voichita Lazureanu, precum si primarul Nicolae Robu au declarat ca unitatea medicala se afla in reparatii si ca in mod normal in salonul fotografiat nu ar fi trebuit sa fie cazati pacienti, deoarece salonul se afla in santier, insa acest lucru s-a intamplat, totusi, din lipsa de spatiu.