Politistii de la ordine publica au constatat 25 de infractiuni, au aplicat peste 580 de amenzi si au ridicat tone de peste si icre, in urma actiunilor din ultima saptamana, pentru protejarea fondului piscicol si prevenirea braconajului, informeaza Inspectoratul General.

In perioada 26 ianuarie - 1 februarie, politistii au actionat pentru protejarea fondului piscicol si prevenirea braconajului. Au fost organizate 219 actiuni punctuale, fiind verificate 244 de societati comerciale de comercializare a pestelui si a produselor din peste, 48 de amenajari piscicole/asociatii de profil si 168 de piete sau targuri.

In urma actiunilor desfasurate, echipele de control au constatat 25 de infractiuni prevazute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, pentru care sunt cercetate 22 de persoane si au aplicat 586 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproape 5.000 de lei.

Impotriva a doua persoane cercetate s-au dispus masuri preventive.

De asemenea, au indisponibilizat si confiscat 1.347 de kg. de peste proaspat, 1.700 de kg. de icre, 51 de plase de pescuit tip setci monofilament si din fir textil, 2 ambarcatiuni, 5 motoare de ambarcatiune si un rezervor de ambarcatiune.