Doua fotografii dintr-un salon al Spitalului De Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, care arata conditiile jalnice din unitatea medicala, au fost postate pe Facebook si s-au viralizat rapid pe reteaua de socializare. Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat, la Realitatea Tv, ca "Timp de jumatate de secol nu s-a investit nimic in acest spital. Cea mai mare parte a spitalului e reabilitare si in curs de reabilitare chiar la acele saloane. Este de neimaginat cum autoritatile au lasat acel spital. Noi am pornit o campanie de reabilitare, am demarat toate procedurile."

Salon din Spitalul de Boli Infectioase din TimisoaraFoto: Facebook / Anamaria Czap

Cele doua fotografii au fost postate sambata pe Facebook de Anamaria Czap, fiind insotite de mesajul: "Anul 2018, Romania, Timisoara, Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes!!! Nu mai am cuvinte sa comentez....cred ca imaginile spun totul.... Spun doar ca mai trebuie sa mergeti la multe concerte, cu spectacole ale marilor artisti, pt a aduce spitalul la niste conditii putin mai ridicate decat cele din lagarele de concentrare.... Donati in continuare bani pt a creste buzunarele celor aflati la conducere!!! Si sfatul meu....incercati sa va pastrati sanatosi....daca ajungeti aici, mai mult ca sigur ca mult nu o veti mai duce. ?????? Va rog DISTRIBUITI!"

Contactat de Realitatea Tv, primarul Timisoarei, Nicolae Robu, spune ca "Este o trista realitate, evident ca toti care se interneaza acolo nu au alternative. Timp de jumatate de secol nu s-a investit nimic in acest spital. Cea mai mare parte a spitalului e reabilitare si in curs de reabilitare chiar la acele saloane. Este de neimaginat cum autoritatile au lasat acel spital. Noi am pornit o campanie de reabilitare, am demarat toate procedurile. Sunt in derulare, in 2018 vor fi finalizate inclusive la nivel de dotare, dar totul ia foarte mult timp. Din pacate, nu au aparut fotografii cand nu ii pasa nimanui de spital."

"Suntem prima autoritate care ii pasa si am facut ceva, din toata cladirea acum suntem la ultimul etaj cu reabilitarile. Asta e realitatea asa cum o prezint eu. Nu exista psibilitatea de relocare, nu avem alternative, nu exista alternative, nu avem alternative in Timisoara. Din pozitia de primar am alocat fonduri pentru tot ce s-a cerut pentru conducerea spitalului, si vom aloca in continuare. Nu putem peste noapte sa facem ce ne dorim. Trebuie proiect tehnic, iar pentru toate licitatiile trebuie timp, din momentul in care te decizi sa faci ceva si pana cand poti sa il faci trec doi ani", mai spune Nicolae Robu.

El a adaugat ca "Voi cere maine explicatii sa vad de ce au fost gazduiti aocolo bolnavii in aceste conditii."