Cei aproximativ 20 de turisti care se afla de vineri in cabanele de la Balea Lac, in Muntii Fagaras, nu pot cobori, iar cei care doreau sa urce la peste 2.000 de metri nu o pot face din cauza ca telecabina nu merge din cauza rafalelor de vant de peste 100 kilometri pe ora, potrivit salvamontistilor si meteorologilor sibieni, citati de Agerpres.

"La Balea nu sunt probleme, chiar daca telecabina nu functioneaza din cauza conditiilor meteo. Turistii care ar fi vrut sa coboare azi au fost atentionati la urcare asupra acestui fapt. Cu aproximatie sunt 20 de turisti sus, la Balea Lac", a precizat, sambata, seful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Meteorologii sibieni sustin ca vantul sufla cu rafale intre 90 si 110 kilometri pe ora.

Pentru a ajunge la Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, turistii traverseaza cu telecabina o distanta de 3.700 de metri deasupra Vaii Balea, printre munti acoperiti de zapada, unde pot zari animale salbatice chiar in timpul urcarii. Un drum dus - intors cu telecabina costa 60 de lei/ persoana. Accesul se poate face pe Transfagarasan, doar pana la Balea Cascada, de unde soseaua este inchisa din cauza avalanselor.

Sambata este risc mare de avalansa la Balea Lac, unde este in prezent cel mai mare strat de zapada din judetul Sibiu - 175 de centimetri.