Ministerul Sanatatii cumpara, printr-o procedura de licitatie deschisa, doze de vaccin hexavalent cu peste 76 de milioane de lei, potrivit unui anunt publicat pe SEAP, scrie Agerpres. Anuntul implica incheierea unui acord-cadru cu o durata de 48 de luni pentru furnizarea de "vaccin combinat difteric-tetanic-pertussis acelular, polio inactivat, H.influenzae tip b, hepatitic B (DTPa-VPI-HiB-HB) - hexavalent".

Contractul a fost atribuit pe 16 ianuarie societatilor Farmexim SA, Europharm Holding SA, Mediplus Exim SRL, Farmexpert DCI SRL, Compania Nationala Unifarm si Sanofi Romania SRL si are o valoare totala de 76.219.500 de lei, fara TVA.

Conform anuntului de participare la aceasta licitatie, care a fost publicat in SEAP pe 19 august 2017, cantitatea de vaccinuri pe care MS dorea sa o achizitioneze prin acordul-cadru era de minimum 610.000 de doze si de maximum 2.620.000 de doze.

Printr-o alta licitatie deschisa, MS a incheiat un acord-cadru cu o durata de 48 de luni si cu o valoare totala de 4.380.000 de lei, fara TVA, pentru furnizarea de doze de vaccin hepatitic B pediatric. Contractul a fost atribuit pe 25 ianuarie societatilor Europharm Holding SA, Mediplus Exim SRL si Farmexpert DCI SRL. Prin aceasta licitatie, MS a dorit sa achizitioneze minimum 200.000 de doze de vaccin si de maximum 954.000 de doze.

In cazul ambelor licitatii, criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut, contractele fiind finantate din "bugetul de stat sau din veniturile proprii ale Ministerului Sanatatii".

Pe de alta parte, printr-o alta licitatie deschisa, MS a incheiat pe 25 ianuarie, cu mai multe societati, un acord-cadru cu o valoare totala de 203.450.879,26 de lei, fara TVA, si cu o durata de 24 de luni pentru achizitia publica centralizata de medicamente oncologice. In acest caz, principalele modalitati de finantare si plata sunt reprezentate de bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, potrivit unui alt anunt publicat in SEAP.