Sase persoane, intre care un preot, au fost retinute si vor fi prezentate vineri instantei cu propunere de arestare preventiva in urma perchezitiilor derulate joi in cadrul unui dosar penal privind fraudarea sistemului asigurarilor de sanatate, prejudiciul ridicandu-se la aproximativ 1.400.000 lei, relateaza News.ro.

"S-a luat masura retinerii fata de sase inculpati care au fost propusi la arestare, iar propunerea se judeca la Judecatoria Galati. Din cercetari, reiese ca au decontat servicii de ingrijiri medicale la domiciliu, pe dosare fictive, adica erau recomandari medicale care erau intocmite in fals, raportau lunar servicii medicale tot intocmite in fals, iar dosarele acestea au avut de cele mai multe ori prioritate in fata pacientilor reali care erau asigurati. Infractiunile pentru care se fac cercetari sunt de fals, frauda informatica in forma continuata, fals intelectual, uz de fals, iar pentru o parte dintre ei pentru influentarea declaratiilor", a afirmat, vineri, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, Claudia Marcu.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, intre persoanele retinute se afla un preot din municipiul Tecuci, dar si seful biroului resurse umane de la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci.

Politistii din Galati, sub coordonarea unui procuror, au pus in executare, joi, 67 mandate de perchezitie si 43 mandate de aducere, in acest dosar.

Potrivit unui comunicat trasmis vineri de IPJ Galati, in urma cercetarilor efectuate in cauza , a reiesit ca, in perioada ianuarie 2016 ¬ octombrie 2017, 3 femei si 3 barbati cu varste cuprinse intre 34 si 65 ani, ar fi fraudat bugetul C.A.S. Galati, prin decontarea nelegala a unor servicii fictive de ingrijiri medicale la domiciliu.

Decontarea s-ar fi facut pe baza unor dosare medicale intocmite in fals, cu implicarea unor functionari din cadrul C.A.S. Galati. Acestia, cunoscand activitatile infractionale, ar fi acceptat primirea si inregistrarea dosarelor direct de la reprezentantii unor societati comerciale, contrar normelor metodologice care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

Cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au descoperit si ridicat de la mai multe locatii apartinand unor medici de familie, sumele de 195.582 lei, 4680 euro, 905 USD si 100 lire sterline, asupra carora au fost instituite masuri asiguratorii.

In cauza se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de frauda informatica in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals intelectual, influentarea declaratiilor si instigare la folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase in mod necuvenit.