Politistii din Vrancea au destructurat o retea de traficanti de droguri surprinsi in timp ce ridicau de la o firma de curierat peste 5 kilograme de cannabis, scrie News.ro. Aceeasi grupare a mai introdus in tara si anul trecut droguri fie pentru consum propriu fie pentru all vinde in Marea Britanie.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Vrancea, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vrancea, impreuna cu cei din Satu Mare si Maramures, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea, au organizat, in municipiul Baia Mare, o actiune de prindere in flagrant a principalilor membri ai unei grupari infractionale, specializata in trafic de droguri. Cei banuiti au fost depistati in timp ce ridicau, de la o firma de transport international de marfuri, doua colete ce contineau 5,3 kg. de cannabis.

Din cercetari a reiesit ca, in cursul anului 2017, membrii gruparii ar introdus in tara, din Spania, droguri de risc, atat pentru revanzarea catre alte persoane din Marea Britanie, cat si pentru consumul propriu.

Dupa prinderea in flagrant, au fost facute 8 perchezitii, in municipiile Focsani si Satu Mare, la locuintele principalelor persoane banuite. Astfel, au fost gasite si ridicate aparatura si dispozitive pentru confectionarea de carti de identitate si documente de studii false, laptopuri, imprimante si 11 telefoane mobile.

De asemenea, au fost ridicate, in vederea indisponibilizarii, sumele de 15.500 de lei si 700 de euro, fiind dispusa masura sechestrului asigurator asupra unui autoturism.

Una dintre persoane este banuita ca ar fi emis in fals acte de identitate pentru membrii gruparii, documente ce erau folosite pentru expedierea drogurilor, prin intermediul unor firme de curierat, din Spania in Romania.

Unsprezece persoane au fos tduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vrancea, iar in final 4 persoane au fost retinute, urmand sa fie prezentate Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventiva, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic si consum ilicit de droguri, introducerea in tara de droguri de risc, precum .si fals material in inscrisuri oficiale.