Un copil de patru ani din municipiul Motru, judetul Gorj, a decedat la spital, fiind suspect de meningita, iar reprezentantii spitalului au inchis imediat sectia de Primiri Urgente pentru a o dezinfecta, relateaza News.ro.

Managerul Spitalului Municipal Motru, din judetul Gorj, medicul Alin Cristian Efrim a declarat pentru News.ro ca un copil de patru ani, care s-a prezentat in stare grava la Unitatea de Primiri Urgente, joi dimineata, a decedat in cursul zilei.

"Copilul avea patru ani si a venit la Urgenta in stare grava, cu insuficienta respiratorie acuta, febra, dureri de cap, purpura. La scurt timp a intrat in stop cardio respirator, iar medicii i-au aplicat manevre de resuscitare, insa in zadar. Avem ca suspiciune de diagnostic o infectie cu meningococ, dar asteptam confirmarea. Am luat masurile sa prevenim si aparitia altor cazuri", a declarat medicul Alin Cristian Efrim.

Potrivit sursei citate, s-a dispus o dezinfectie generala a unitatii medicale.

"Nu s-a intrat in carantina, dar am inchis Urgenta temporar pentru o dezinfectie generala. S-a dezinfectat, apoi am redeschis. Noi am anuntat si DSP Gorj sa faca investigatii in comunitate, in oras", a declarat medicul.

Managerul Spitalului Municipal Gorj a adaugat ca persoanele care au intrat in contact cu copilul de patru ani, decedat, dar care nu au simptome, trebuie sa se prezinte la medicul de familie. Cei care au febra si dureri de cap, sa mearga la spital pentru a fi consultati de medicii specialisti.

Decesul copilului de patru ani a avut loc la ora 6.35, joi dimineata. Trupul neinsufletit al acestuia a fost dus la IML pentru autopsie.