Ionut Misa, fost ministru in Guvernul Tudose este unul dintre numele favorite pentru preluarea presedintiei Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, potrivit unor surse guvernamentale.

Ionut MisaFoto: Agerpres

Ionut Misa a fost inlocuit la Ministerul Finantelor de Eugen Teodorovici, cel care detine acest portofoliu in Guvernul Dancila.

Misa a fost in trecut directorul Directiei mari contribuabili din ANAF si secretar de stat la Finante in Guvernul Grindeanu.

Potrivit ziarului Ziua de Constanta, Ionut Misa si-a inceput activitatea in cadrul Directiei Generale de Finante Publice Constanta, in functia de sef al Serviciului de Indrumare, Colectare Venituri. Ulterior, a fost numit sef al Serviciului Gestionare Registru Contribuabili si Dosare Fiscale-Persoane Fizice, din cadrul AFP Constanta.

In 2005 a fost numit sef al Administratiei Finantelor Publice Eforie, iar patru ani mai tarziu a devenit seful Administratiei Finantelor Publice Constanta. In ANAF a fost numit seful Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili in februarie 2013.