Noul ministru al Educatiei, Valentin Popa, care este rector al Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava incepand din 2012, s-a autoplagiat in cel putin trei articole stiintifice, scrie Pressone.ro intr-unarticolsemnat de jurnalista Emilia Sercan, care in ultimii ani a dezvaluit o serie de plagiate din lucrarile si doctoratele unor importante figuri publice.

Valentin PopaFoto: Hotnews

Autoplagiatul este una dintre formele grave de incalcare a eticii universitare, explica sursa citata.

Se comite un autoplagiat cand un autor publica o lucrare (articol stiintific, studiu, capitol de carte sau chiar carte) de doua sau de mai multe ori, fara a mentiona ca respectivul text a fost publicat anterior si fara a-l insoti de elementele de identificare ale jurnalului sau volumului in care a aparut prima data.

Ministrul Popa era deja profesor universitar in momentul in care s-a autoplagiat intr-o serie de lucrari stiintifice, scrie Emilia Sercan

Potrivit CV-ului sau, el preda la Universitatea "Stefan cel Mare" din 1989. Din 2005 este profesor universitar la Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor, iar din 2009 este abilitat sa conduca teze de doctorat in domeniul Inginerie electronica si telecomunicatii.

Articolul integral,aici.