Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa judece, joi, primul termen in procesul in care familia lui Bogdan Gigina contesta durata prea mare a anchetei de la DNA privind accidentul in care si-a pierdut viata politistul, potrivit Agerpres.

Dupa depunerea contestatiei, DNA a precizat ca cercetarile in dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina s-au prelungit din cauza ca s-a asteptat declasificarea unor documente, dar si pentru ca partile au cerut audierea unui numar foarte mare de persoane.

In decembrie 2016, DNA anunta ca a dispus efectuarea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa fata de fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, fata de firma General MPM Impex SRL, fata de Petre Mazilu, administrator al acesteia, si fata de Adrian Corcodel, seful echipei care efectua lucrari in zona in care s-a produs accidentul in care a murit politistul Bogdan Gigina.

Potrivit DNA, in seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19,00, agentul de politie Bogdan Gigina a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrala, consecinta a unui traumatism cranio-cerebral si facial cu fractura craniana, leziuni care i-au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigina facea parte dintr-un dispozitiv de insotire a fostului ministru Gabriel Oprea.

Anchetatorii arata ca politistul circula cu o viteza de 84 km/h, in conditii de vizibilitate redusa determinate de intuneric si ploaie. Dinamica producerii accidentului si lipsa unor manevre de franare determina concluzia ca politistul nu a vazut obstacolele de pe carosabil (amenajarile rutiere temporare) inainte de a intra in contact cu primul dintre acestea.

Procurorii mai sustin ca Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul conferit de functia sa si cu incalcarea dispozitiilor legale care reglementeaza insotirea demnitarilor, ca deplasarea sa se faca cu viteza foarte ridicata, cauza care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul lui Bogdan Gigina.