Patru focuri de arma au fost trase de politistii de frontiera pentru retinerea unor suspecti care au atacat o patrula, lovindu-i pe agenti si stropindu-i cu benzina, in momentul in care au fost depistati in zona de granita cu Ucraina, relateaza News.ro. Mai multi sustinatori ai atacatorilor s-au adunat la locul incidentului, acestia fiind cunoscuti de autoritati ca avand "preocupari in sfera criminalitatii transfrontaliere".

Focuri de arma la frontiera cu UcrainaFoto: Politia de Frontiera

Potrivit unui comunicat de presa al Politiei de Frontiera, o patrula mobila din cadrul Sectorului Poienile de Sub Munte a observat un autoturism de teren care a evitat echipajul, soferul intorcand brusc si deplasandu-se in mare viteza spre localitatea Repedea (Maramures).

Autoturismul a fost ajuns si blocat de agentii Politiei de Frontiera, iar unul dintre ei a mers la masina in vederea legitimarii persoanelor.

"Ajuns langa masina, politistul de frontiera a fost lovit de conducatorul auto si a cazut, timp in care celelalte persoane aflate in autoturism au coborat si i-au aplicat mai multe lovituri. Desi colegul de echipaj a intervenit imediat, si acesta a fost lovit de celelalte persoane. Unul dintre agresori a aruncat pe politistul de frontiera si pe autospeciala un lichid cu miros de benzina, amenintand ca il va incendia, iar conducatorul autoturismului suspect l-a amenintat pe politistul cazut cu un topor", se precizeaza in comunicat.

Patrula a solicitat sprijinul unei alte echipe de interventie, iar cei doi politisti agresati au mers la Unitatea de Primiri Urgente din Localitatea Poienile de Sub Munte. In urma investigatiilor medicale, unul dintre politisti a fost transportat la Spitalul Orasenesc Viseu de Sus pentru ingrijiri de specialitate. Aici s-a constatat ca prezinta un traumatism cranio-cerebral, contuzii la nivelul fetei, traumatisme ale umarului stang si ale mainii drepte, precum si o arsura chimica faciala si intoxicatie cu vapori de benzina.

"Echipa operativa din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera impreuna cu un echipaj de politie din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Leordina au ajuns la fata locului, moment in care, in zona s-au adunat aproximativ 30 de persoane, majoritatea cunoscute cu preocupari in sfera criminalitatii transfrontaliere, care au devenit recalcitrante, iar una dintre ele a spart oglinda autospecialei Politiei de Frontiera folosind un obiect contondent. Cu aceasta ocazie, politistii de frontiera au procedat la retinerea a doi barbati care au luat parte la agresarea colegilor nostri, celelalte persoane continuand sa fie agresive si incercand sa faciliteze fuga celor doi", se mai arata in comunicat.

Conform sursei citate, pentru ca barbatii au ignorat somatiile prin voce ale politistilor de frontiera, au fost executate patru focuri de avertisment in plan vertical, iar conflictul s-a aplanat.

Cei doi suspecti de agresarea politistilor de frontiera au fost retinuti, cazul fiind preluat de procurori, care fac cercetari pentru savarsirea infractiunii de ultraj.