Presedintele Klaus Iohannis il va primi joi pe ministrul afacerilor externe al Republicii Polonia, Jacek Czaputowic, potrivit agendei sefului statului, publicata de Administratia Prezidentiala. Czaputowic va fi primit de Iohannis la Apalatul Cotroceni, intalnirea urmand sa inceapa la ora 11.00.

UPDATE De asemenea, ministrul afacerilor externe, Teodor Melescanu, va sustine joi, o conferinta de presa comuna cu Czaputowicz, programata sa inceapa la ora 13.00.

Guvernul polonez "nu va accepta cu siguranta" intentia Bruxellesului de a conditiona finantarile europene de respectarea statului de drept, a declarat vineri seful diplomatiei de la Varsovia, Jacek Czaputowicz, citat de AFP.

Acesta a fost intrebat de postul privat de radio Wnet cum comenteaza informatiile potrivit carora Comisia Europeana studiaza aceasta idee, in conditiile in care a declansat recent impotriva Poloniei o procedura inedita care ar putea duce la sanctiuni drastice, inclusiv suprimarea dreptului de vot, din cauza controversatelor reforme judiciare.

"Polonia nu va accepta cu siguranta o astfel de orientare. Consider ca nu este in conformitate cu principiile UE. Fondurile structurale nu sunt acte de caritate, ci o modalitate de a egaliza sansele de pornire, ele sunt acordate in functie de veniturile din fiecare stat", a spus Czaputowicz, citat de agentia PAP.