Un avocat al companiei Tel Drum a solicitat, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, recuzarea magistratului care trebuia sa judece contestatia cu privire la ridicarea sechestrului pus de DNA pe bunurile si conturile firmei. Inalta Curte de Casatie si Justitie urma sa dezbata, miercuri, contestatia depusa de Tel Drum, prin care societatea cerea ridicarea sechestrului pus pe bunurile companiei, informeaza Agerpres.

Sedinta de judecata a fost insa suspendata, dupa ce avocatul care reprezenta compania, Alin Bengescu, a solicitat revocarea judecatorului Valentin Horia Selaru.

"La termenul de astazi de contestare a masurilor asiguratorii, noi am recuzat instanta avand in vedere ca domnul judecator a mai judecat in acest dosar. Instanta a ramas in pronuntare pe cererea de recuzare si se va da un termen", a declarat avocatul.

Pe 17 ianuarie, DNA a anuntat ca a pus sechestru asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale SC Tel Drum SA, precum si poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmeaza a fi virate de terti, cu orice titlu, in conturile bancare detinute de aceasta, pana la concurenta sumei de 32.118.589 lei, reprezentand suma foloaselor necuvenite si suma cu care s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale catre stat.

Tot atunci, procurorii au extins urmarirea penala fata de compania Tel Drum pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.