Un barbat din Capitala a fost depistat pe o strada din Sectorul 2, in timp ce adresa injurii unei femei si a fost dus la sediul Sectiei 8 pentru audieri. In timpul cercetarilor, politistii au stabilit ca pe numele sau exista un ordin de protectie, cerut chiar de femeia la care striga. Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, informeaza news.ro.

Potrivit politistilor, un barbat in varsta de 40 de ani a fost depistat pe o strada din Sectorul 2 al Capitalei, in timp ce adresa injurii unei femei.

Barbatul a fost condus la sediul Sectiei 8 Politie, iar in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca pe numele sau, la solicitarea femeii, s-a emis la data de 19 ianuarie 2018. ordinul de protectie prin care obliga barbatul - pe o perioada de 4 luni - sa pastreze o distanta de minim 100 m fata de persoana vatamata, cu exceptia situatiilor in care se impune prezenta simultana a celor 2 in fata autoritatilor publice.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de incalcarea masurilor dispuse prin ordin de protectie, cu cel in cauza in stare de retinere, urmand a fi prezentat magistratilor.

Peste o mie de cazuri de nerespectare a ordinelor de protectie s-au inregistrat anul trecut, iar politistii au deschis dosare penale. Cele mai multe cazuri au fost in mediul urban, potrivit Politiei Romane.