Muncitorul ranit grav luni, dupa fisurarea unei tevi de apa fierbinte a sistemului de termoficare din Capitala a murit marti, la ora 12.20, la Spitalul Militar. Barbatul suferise arsuri pe 97% din suprafata corporala, fiindu-i afectate si caile respiratorii. Celalalt muncitor ranit grav in accidentul de munca a murit luni seara.

Reprezentantii Spitalului Universitar de Urgenta Militar din Bucuresti anuntasera, luni seara, ca muncitorul ranit in urma fisurarii unei tevi de apa calda a fost evaluat la Unitatea de Primire Urgenta de catre o echipa multidisciplinara constituita din specialisti in medicina de urgenta, chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva si arsuri, ATI, oftalmologie, ORL si pneumo-ftiziologie.

"In urma consultului de specialitate s-a constatat faptul ca pacientul este in stare critica, avand arsuri de gradul IIB si III pe aproximativ 97 la suta din suprafata corpului, cu suspiciune de arsuri de cai aeriene superioare. Conform procedurilor, s-a efectuat interventia chirurgicala de urgenta pentru toaleta primara a leziunilor de arsura si a plagilor, precum si pentru realizarea inciziilor de decompresie", au precizat reprezentantii spitalului.

Potrivit acestora, ulterior, pacientul a fost spitalizat in Sectia de ATI, unde a fost supus unei terapii complexe.

"Din pacate, cu toate eforturile medicilor, pacientul a decedat astazi, 30 ianuarie, la ora 12:20", au mai precizat reprezentantii spitalului.

Doi muncitori au fost raniti grav, luni seara, dupa fisurarea unei tevi a sistemului de termoficare din Capitala. Unul dintre muncitori a reusit sa iasa din canal si a fost transportat la spital - cel care a decedat ulterior la Spitalul Militar - iar cel de-al doilea a fost prins intre tevi. Din cauza apei care avea o temperatura mai mare de 90 de grade si a aburului, pompierii nu au putut intra pentru a-l salva. Cand a fost scos, muncitorul era decedat.