Municipiul Bucuresti s-a clasat pe locul trei intr-un top al oraselor pe raza carora sunt postate cele mai multe mesaje antisemite pe Facebook si Twitter, potrivit declaratiilor ministrului israelian pentru Diaspora, Naftali Bennett, relateazaTimes of Israel.

FacebookFoto: Max Pixel

Ministerul pentru Diaspora al Israelului a dezvaluit joi ca a realizat un sistem de monitorizare pentru detectare a mesajelor antisemite pe social-media.

Software-ul, numit Anti-Semitism Cyber Monitoring System, este "cel mai avansat din lume pentru a monitoriza antisemitismul in timp real", potrivit Ministerului.

Asadar, software-ul detecteaza postarile antisemite de pe social-media si cat de mult au fost acestea partajate, cine le-a partajat, in ce tari si ce tari produc cel mai mult continut antisemit.

Sistemul foloseste definitia antisemitismului realizata de Alianta Internationala pentru Memoria Holocaustului atunci cand scaneaza continutul si va monitoriza initial postarile in engleza, araba, franceza, germana facute pe Facebook si Twitter, urmand ca ulterior sa sa extinda si la alte limbi si platforme.

Pe parcursul unei luni de testare, ACMS a detectat in total 409.000 de postari antisemite, facute de 30.000 de utilizatori.

Potrivit ministrului irsaelian pentru Afaceri in Diaspora, Naftali Bennett, cele mai antisemite orase sunt Santiago, din Chile, Dnipro, din Ucraina, si Bucuresti, Romania.

Orasele din vest cu cele mai multe mesaje antisemite sunt Paris si Londra.

"A venit timpul sa punem o oglinda in fata tuturor celor care ne urasc si sa expunem fata urata a antisemitismului modern", a declarat Naftali Bennett.