Femeia care a agresat vineri seara doi politisti intr-un mall din Sectorul 2 al Capitalei si a refuzat sa se legitimeze, dupa ce oamenii legii au intervenit in urma unei sesizari ca aceasta si-ar fi lovit copilul minor, a fost plasata sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile, scrie Agerpres.

"Avand in vedere situatia inregistrata, procurori din cadrul Parchetului de pe Langa Judecatoria Sectorului 2 au constituit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj, fapta prevazuta si pedepsita de art. 257 Cod Penal. Fata de femeia in cauza, Parchetul a dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore, ulterior masura adoptata fiind cea a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile. Au fost puse la dispozitia unitatii de Parchet imagini surprinse de camerele de supraveghere, precum si actele procedurale intocmite de politisti. A fost notificata Directia Generala de Protectia Copilului Sector 2 cu privire la situatia inregistrata si pentru a dispune masurile din competenta", se arata intr-un comunicat transmis, duminica, de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

DGPMB a reamintit ca pe 26 ianuarie, in jurul orei 20,00, prin apel 112, o persoana a sesizat ca o femeie vrea sa-si loveasca copilul si ca, la momentul in care a intervenit, aceasta a avut acelasi comportament violent si fata de ea.

La fata locului s-a deplasat un echipaj de ordine si siguranta publica format din doi agenti. Dupa ce si-au declinat calitatea, politistii i-au solicitat femeii sa se legitimeze. Aceasta a refuzat sa prezinte un document de identitate sau sa comunice datele de stare civila pentru a fi posibila verificarea.

"Politistii au solicitat persoanei sa-i insoteasca la sectia de politie pentru identificare, dar aceasta a refuzat, manifestand un comportament violent si lovindu-l pe unul dintre politisti, timp in care ii adresa si injurii. S-a procedat la imobilizarea persoanei, aceasta continuand comportamentul agresiv si muscandu-l pe celalalt agent", se mai arata in comunicat.

Aceeasi sursa a mentionat ca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 218 din 2002, politistii au dreptul si obligatia sa conduca la sediul Politiei pe cei care, prin actiunile lor pericliteaza viata persoanelor, ordinea publica sau alte valori sociale, precum si persoanele suspecte de savarsirea unor fapte ilegale, a caror identitate nu a putut fi stabilita in conditiile legii.

Femeia a fost condusa la autospeciala de politie, minorul ramanand in grija persoanelor ce o insoteau.

"La momentul deplasarii spre unitatea de politie, echipajul a fost urmat de cunostintele persoanei in cauza, care au luat in grija minorul. In scurt timp, a sosit si bunica materna a copilului, care l-a preluat din fata sectiei de politie", mai reiese din comunicat.