Cateva persoane sunt audiate, duminica, de politistii din Timisoara, dupa un incident intre taxmetristi si soferi de la Uber, anunta News.ro. Altercatia a pornit dupa ce un taximetrist a anuntat prin statie ca a fost agresat de cinci soferi de la Uber, fiind nevoie de interventia in forta a politistilor. In semn de protest, taximetristii au claxonat in cartierul in care locuieste primarul Nicolae Robu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Timis, Ionut Sarbu, scandalul a inceput in parcarea unui mall din Timisoara.

"In noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2018 politistii au fost sesizati prin SNUAU 112 de catre mai multe persoane cu privire la faptul ca in parcarea unui mall de pe raza municipiului Timisoara mai multe persoane ar fi fost agresate de catre taximetristi. La fata locului s-a intervenit de urgenta cu mai multe echipaje, cat si luptatori din cadrul SAS, mai multe persoane fiind conduse la sediul Politiei pentru audieri. Politistii s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de tulburarea ordinii si linistii publice si efectueaza cercetari in vederea stabiliri cu exactitate a cauzelor si imprejurarilor producerii evenimentului", a declarat Ionut Sarbu.

Potrivit politistilor, scandalul a pornit dupa ce un taximetrist a anuntat prin statie ca a fost agresat de catre mai multi soferi Uber, iar colegi lui au venit sa il sprijine si sa se razbune.

Dupa ce taximetristii si soferii Uber s-au incaierat, taximetristii s-au dus in cartierul Soarelui in care locuieste primarul Nicolae Robu, pentru a claxona. Politistii au adus forte suplimentare, fiind ajutati si de Politia Locala.