Salvamontistii au primit in ultimele 24 de ore 57 de apeluri de urgenta, cele mai multe pentru echipele din Brasov, dar si 20 apeluri prin care se solicitau sfaturi si informatii despre zona montana. In multe dintre masive, la altitudini mari, riscul producerii de avalanse este mare, scrie News.ro.

In ultimele 24 de ore la Dispeceratul National Salvamont, s-au primit 57 apeluri de urgenta: 14 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brasov, 8 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 4 apeluri pentru Salvamont Predeal, 8 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 4 apeluri pentru Salvamont Bihor, 3 apeluri pentru Salvamont Cluj, 3 apeluri pentru Salvamont Valcea, 2 apeluri pentru Salvamont Prahova - Formatia Azuga, 3 apeluri pentru Salvamont Mures, 2 apeluri pentru Salvamont Bacau, 1 apel pentru Salvamont Harghita - Formatia Miercurea Ciuc, 1 apel pentru Salvamont Busteni, 1 apel pentru Salvamont Judetul Brasov - Formatia Victoria, 1 apel pentru Salvamont Gorj, 1 apel pentru Salvamont Harghita - Formatia Gheorgheni si 1 apel pentru Salvamont Bistrita Nasaud.

De asemenea s-au mai primit alte 20 apeluri prin care se solicitau sfaturi si informatii despre zona montana.

Salvamontistii recomanda prudenta sporita in conditiile in care, in multe dintre masive, la altitudini mari, riscul producerii de avalanse este mare.

De exemplu, in Muntii Fagaras si Bucegi ,la peste 1.800 de metri altitudine, este risc de gradul patru, pe o scara de la unu la cinci, iar la altitudini mici este risc de gradul trei, insemnand "risc insemnat".