¬Traficul se desfasoara cu dificultate pe mai multe sosele din tara din cauza cetii dense, iar porturile Constanta Nord si Constanta Sud Agigea au fost inchise, anunta Centrul Infotrafic. Meteorologii au prelungit codul galben de ceata pentru 16 judete, pana la ora 11.00.

Potrivit meteorologilor, pana la ora 11.00, ceata va persista in judetele Buzau, Braila, Ialomita, Tulcea, Giurgiu, Calarasi, Gorj, Olt, Valcea, Dolj, Brasov, Sibiu, Covasna, Brasov, Timis si Arad.

Vizibilitatea va fi redusa sub 200 de metri, iar izolat sub 50 de emtri.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane anunta ca traficul auto se desfasoara dificil, in conditii de ceata densa, pe mai multe artere rutiere din tara.

Astfel de probleme sunt semnalate pe arterele rutiere din judete precum: Alba, Bacau, Buzau, Braila, Brasov, Calarasi, Constanta, Covasna, Giurgiu, Dambovita, Dolj, Galati, Ialomita, Ilfov, Gorj, Harghita,Olt,Neamt, Teleorman, Tulcea si Vrancea.

Pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta traficul rutier se desfasoara ingreunat din cauza cetii care a redus vizibilitatea intre 100 si 150 de metri, iar din cauza cetii, porturile Constanta Nord si Constanta Sud Agigea au fost inchise traficului maritim si fluvial.

"Pentru a preintampina producereaunor evenimente rutiere nedorite, sfatuim conducatorii auto care se deplaseaza in astfel de zone sa manifeste prudenta sporita la volan, sa mareasca distanta de siguranta fata de vehiculele dinainte si sa nu se hazardeze in efectuarea unor manevre riscante in trafic", potrivit Infotrafic.