Trei barbati au fost prinsi aseara de politisti, in comuna Afumati, in timp ce transportau cu un tractor zeci de mii de pachete de tigari de contrabanda, scrie News.ro. Politistii au ridicat, in vederea confiscarii, 250.000 de tigarete (12.500 de pachete) dintre care 5.000 de pachete cu timbru de acciza de Ucraina si 7.500 de pachete fara marcaje fiscale. De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea unui tractor cu remorca, utilizat la transportarea tigaretelor, prin instituirea masurilor asiguratorii.

Ofiterii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Romana au desfasurat o operatiune de prindere in flagrant, in localitatea Afumati, judetul Ilfov, la persoane fizice banuite de savarsirea infractiunii de contrabanda cu tigarete de provenienta NONUE.

Au fost depistati doi barbati din judetul Suceava, de 33, respectiv 49 de ani si un barbat din judetul Ialomita, de 32 de ani.

Barbatii au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati sambata la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, cu propunere de arestare preventiva.

Cercetarile sunt continuate in cauza pentru documentarea intregii activitati infractionale, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea. La actiune au participat inspectori vamali din cadrul Directiei Generale a Vamilor, in baza Acordului de colaborare cu A.N.A.F.