Generalul de brigada Dan-Paul Iamandi, inspector sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi a fost imputernicit la conducerea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), decizia premierului interimar Mihai Fifor fiind publicata vineri seara in Monitorul Oficial, anunta News.ro. Iamandi il inlocuieste pe colonelul Daniel-Marian Dragne care detinea functia din 3 februarie 2017.

Dan Paul IamandiFoto: isujis.ro

Premierul interimar Mihai Fifor a decis imputernicirea generalui de brigada Dan-Paul Iamandi pentru a indeplini atributiile functiei de inspector general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Decizia a fost publicata, vineri seara, in Monitorul Oficial si este valabila incepand cu data de 4 februarie.

Iamandi este in prezent inspector sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Iasi. Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a stabilit, in noiembrie 2015, ca Dan-Paul Iamandi a fost recrutat de organele de contrainformatii militare "pentru incadrarea informativa a militarilor in teren si a cadrelor din unitatea sa "in scopul prevenirii unor abateri disciplinare de la ordinea si disciplina militara"".

Potrivit CNSAS, Iamandi a folosit numele conspirativ "Ioan Popa", dar nu a semnat un angajament si nici nu a transmis informatii catre Securitate, astfel ca nu i se poate atribui calitatea de colaborator sau lucrator al Securitatii.

Iamandi in inlocuieste din functie pe colonelui Daniel-Marian Dragne care a fost numit printr-o decizie semnata de Sorin Grindeanu, in 3 februarie 2017.