Laurentiu-Teodor Mihai va fi eliberat la cerere, la data de 1 februarie, din functia de membru al consiliului de administratie si de presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), cu rang de secretar de stat, printr-o decizie a premierului interimar Mihai Fifor, publicata vineri in Monitorul Oficial, anunta Agerpres.

Laurentiu MihaiFoto: APMGR

Conform aceleiasi decizii, Razvan Teohari Vulcanescu, vicepresedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, va exercita atributiile presedintelui CNAS pana la numirea conducatorului institutiei, in conditiile legii.

Laurentiu-Teodor Mihai a fost numit in functia de membru al Consiliului de Administratie si de presedinte al CNAS pe 22 noiembrie 2017, printr-o decizie a fostului prim-ministru Mihai Tudose.

Pe 1 septembrie, Mihai Tudose a decis eliberarea lui Marian Burcea din functia de membru al Consiliului de Administratie si de presedinte al CNAS. Conform aceleiasi decizii, Razvan Teohari Vulcanescu, vicepresedinte al CNAS, a exercitat atributiile presedintelui pana la numirea conducatorului institutiei.

Decizia lui Tudose de eliberare a lui Burcea de la conducerea CNAS a venit dupa ce acesta a fost retinut de procurorii DNA in dosarul in care se investigheaza decontari ilegale ale CASMB.