Aproximativ o suta de persoane au participat, joi, la cel de-al 30-lea flashmob in fata sediului PSD din Sibiu, avand steaguri tricolore si afise cu mesajul: "Suntem aici...pentru ca putem". Protestatarii au anuntat ca vor continua sa iasa in strada zilnic dupa ce Curtea Constitutionala a amanat pentru 30 ianuarie dezbaterea celorlalte doua legi ale justitiei, respectiv Statutul magistratilor si organizarea CSM, scrie News.ro. La randul lor, reprezentantii PSD Sibiu au precizat ca au primit din partea protestatarilor documente care au fost transmise la Bucuresti, dar afirma ca lucrurile "au degenerat".

Protestatarii s-au strans ca de obicei peste drum de sediul PSD Sibiu, in zona pe care au denumit-o "libera de coruptie", avand in mana steaguri tricolore, dar si afise pe care au scris "Suntem aici...pentru ca putem".

"Meciul dintre strada si politicieni a intrat in prelungiri odata cu amanarile CCR. Noi vom fi tot aici, in Zona libera de coruptie Sibiu, cel putin pana in 2 februarie, vigilenti, in tacere", au anuntat protestatarii.

La randul lor, reprezentantii PSD Sibiu au declarat, joi, intr-o conferinta de presa, intrebati fiind daca au comunicat cu protestatarii pana acum, ca au primit o delegatie a acestora care le-a inmanat doua documente cu solicitarile acestea fiind transmise conducerii partidului de la Bucuresti.

"Este un drept legal al acestor cetateni de a se manifesta in spatiul public si, atata timp cat acest demers nu degenereaza, le stam la dispozitie. Am primit de la dansii doua documente pe care le-am inaintat la Bucuresti, la nivel central pentru ca de acolo sa ajunga la Guvern. Dansii trebuie sa inteleaga ca aceste lucruri se dezbat in Parlamentul Romaniei, intre Putere si Opozitie, iar atunci cand se incalca prevederi ale Constitutiei exista institutii ale statului" CCR sau Presedintia " care pot sa atace documentele respective", a declarat Pavel Bichicean, secretarul executiv al organizatiei judetene a PSD Sibiu.

Acesta a explicat ca nu exista "niciun fel de ostilitate" fata de manifestanti, dar a precizat ca "lucrurile au degenerat in ultima perioada".

"A fost sustras sambata seara drapelul Romaniei pe care-l avea arborat in partea stanga a sediului, iar o colega de-a noastra a fost amenintata de catre un individ neidentificat. In momentul in care s-a destramat grupul (comunitatea Va vedem ¬ n.r) a ramas un individ care ne-a bagat si scobitori in broasca de la intrare si ne-a amenintat. Am fcut reclamatii la toate organele abilitate", a mai spus Bichicean.

Acesta a afirmat ca exista imagini care apartin Politiei Locale care va incerca sa gaseasca faptasul.