Opt barbati au fost retinuti de politistii constanteni dupa ce in ultimele doua luni au comis mai multe furturi de aparate tip PayPoint din supermarketuri, prejudiciul ridicandu-se la 50.000 de euro, scrie News.ro. Ei urmeaza sa fie dusi in instanta cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, in noaptea de miercuri spre joi opt barbati cu varste cuprinse intre 22 si 46 de ani, din localitatea constanteana Ciobanu, au fost retinuti pentru 24 de ore dupa ce in lunile decembrie si ianuarie au comis mai multe furturi de aparate tip PayPoint si au avut si alte tentative de furt.

Astfel, anchetatorii au stabilit ca cei opt barbati au furat trei aparate tip PayPoint din magazine din judetul Constanta, au comis alte patru furturi de la standuri de tigari din judetele Constanta, Vrancea si Ialomita, sunt suspectati de furt calificat si tentativa de furt calificat la doua ferme din judetul Constanta si de o tentativa de furt calificat la un ATM din judetul Tulcea. De asemenea, exista probe ca respectivii barbati ar fi comis alte 17 tentative de furt la aparate tip PayPoint din judetele Constanta, Tulcea, Ialomita, Bacau, Vrancea, Braila, Giurgiu si Teleorman. Valoarea totala a prejudiciului este de aproximativ 50.000 de euro.

In urma perchezitiilor, anchetatorii au ridicat de mai multe obiecte vestimentare, scule folosite la comiterea infractiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, statii de emisie receptie, precum si autoturisme.

Joi, cei opt barbati vor fi dusi in instanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.