Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, si omul de afaceri Adrian Porumboiu neaga ca numele ziaristului Dan Turturica ar fi fost invocat in discutia mentionata in motivarea deciziei Tribunalului Bacau de respingere a arestarii preventive a fostului deputat PSD.

In aceasta motivare se mentioneaza, citand un denunt al lui Gheorghe Stefan, ca acesta din urma i-ar fi dat lui Ionel Arsene 15.000 de euro pentru a-i fi inmanati redactorului sef al Romaniei Libere de la acea data, Dan Turturica, cu scopul de a publica articole denigratoare despre Culita Tarata. Dan Turturica respinge acuzatiile, afirmand ca este vorba de o "manipulare" si ca nu a luat niciodata bani de la vreun politician.

In motivarea deciziei Tribunalului Bacau se afirma ca "din actul de sesizare rezulta ca in vara anului 2013, in restaurantul (...) din Bucuresti, S.G. (Gheorghe Stefan, in acea perioada primarul municipiului Piatra Neamt si presedinte PDL Neamt) i-a dat lui A.I. (Arsene Ionel, in acea perioada presedinte PSD Neamt si deputat din partea aceleiasi formatiuni politice) suma de 100.000 euro pentru ca acesta din urma sa-si exercite indirect influenta asupra lui H.G. (Horia Georgescu - n.r.), presedinte al Agentiei Nationale de Integritate, cu scopul de a-l declara incompatibil pe T.C. (Culita Tarata, in acea perioada presedintele Consiliului Judetean Neamt si presedintele UNPR Neamt)".

Potrivit sursei citate, Gheorghe Stefan a sustinut, in acelasi denunt, ca i-a dat 15.000 euro lui Ionel Arsene, in timp ce se aflau la un hotel din Bucuresti, banii urmand a fi remisi redactorului sef de la acea vreme al ziarului Romania Libera, in scopul publicarii unor articole denigratoare despre presedintele CJ Neamt (functia era ocupata de Culita Tarata - n.r.).

Ionel Arsene a declarat insa, pentru Realitatea TV, ca nu ar fi fost vorba despre Dan Turturica.

"Imi pare rau ca este adus in discutie numele lui Dan Turturica, acuzatiile mele nu se refera la el. Nu dau detalii despre denuntatori de profesie," a declarat Arsene, citat pe site-ul digi24.ro.

Si Adrian Porumboiu, care este pomenit in incheiere sub initialele "PA", neaga ca ar fi fost vorba de Dan Turturica.

Catalin Tolontan l-a intrebat pe Porumboiu daca la intalnirea cu Gheorghe Stefan si Arsene s-a discutat si despre ziaristul Dan Turturica sau despre seful de atunci ANI, Horia Georgescu.

"Nu. Turturica, turturea, nu s-a rostit. Nici Georgescu? Nici vorba", a raspuns Porumboiu.