Presedintele Klaus Iohannis se intalneste, marti, la Palatul Cotroceni, cu sefii misiunilor diplomatice acreditati la Bucuresti.

Intalnirea anuala cu sefii misiunilor diplomatice acreditati in Romania va avea loc la ora 12.00, potrivit agendei sefului statului, noteaza Agerpres.

Anul trecut, la reuniunea cu ambasadorii straini acreditati la Bucuresti, presedintele Iohannis afirma ca politica externa a Romaniei va ramane pe aceleasi coordonate esentiale, in conditiile in care tara noastra trebuie sa-si mentina pozitia regionala de pilon de stabilitate si predictibilitate.

Iohannis spunea si ca pilonii fundamentali ai politicii externe a Romaniei raman aprofundarea Parteneriatului cu Statele Unite ale Americii si consolidarea UE si a NATO.

El sustinea, tot in 2017, ca in Romania trebuie continuata intarirea statului de drept si mentinuta stabilitatea economica si ca in acest sens Guvernul are o 'responsabilitate deosebita'.

Seful statului afirma si ca Romania trebuie sa dezvolte in continuare parteneriatele si relatiile bilaterale europene cu caracter strategic, trebuie pus accentul pe dimensiunea economica in relatiile cu statele din Asia Centrala si Orientul Mijlociu, iar relatiile cu tarile din Asia, America Latina si Africa trebuie promovate mult mai activ.