Curtea de Apel Bucuresti discuta marti cererea autoritatilor americane de extradare a doi cetateni romani, Mihai Alexandru Isvanca si Eveline Cismaru, acuzati ca s-au infiltrat in sistemele informatice care controlau camerele de supraveghere ale departamentului Politiei din Washington, scrie Agerpres.

Pe 16 decembrie 2017, Curtea de Apel Bucuresti a dispus ca Mihai Alexandru Isvanca sa fie arestat preventiv, in timp ce Eveline Cismaru a fost plasata in arest la domiciliu, in asteptarea procesului de extradare.

Potrivit AFP, o plangere depusa de guvernul american, data publicitatii la Washington, mentioneaza ca cei doi hackeri, Mihai Alexandru Isvanca, 25 de ani, si Eveline Cismaru, 28 de ani, sunt acuzati de conspiratie si infractiuni informatice.

Departamentul Justitiei din SUA a facut cunoscut ca hackerii au reusit, la inceputul lunii ianaurie 2017, sa neutralizeze 123 din cele 187 de camere de supraveghere ale serviciilor de politie, infectand sistemele informatice cu virusi de tipul 'ransomware', pentru a incerca sa obtina bani sau alte obiecte de valoare in schimbul deblocarii calculatoarelor.

Afacerea 'a fost de cea mai inalta prioritate', deoarece a avut impact asupra pregatirilor pentru ceremonia de investire a presedintelui Donald Trump, au precizat procurorii americani.

Secret Service - insarcinat cu protectia presedintelui si a anturajului acestuia -, precum si alte agentii 's-au asigurat rapid ca sistemul camerelor de supraveghere este sigur si operational'.