Comisarul sef de politie Adrian Iacob a fost imputernicit in functia de rector al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", pentru o perioada de sase luni, prin ordin al ministrului de Interne, Carmen Dan, anunta News.ro. In varsta de 41 de ani, Iacob este absolvent al Facultatii de Drept a Academiei de Politie si si-a inceput cariera in Ministerul Afacerilor Interne (MAI) in anul 1998, ca ofiter de politie judiciara. El a ocupat mai multe functii, intre care cea de decan al Facultatii de Politie.

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, comisarul sef de politie prof. univ. dr. Adrian Iacob a fost imputernicit in functia de rector al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", pentru o perioada de sase luni.

"Ocuparea functiei de rector al Academiei de Politie se va decide la nivelul institutiei de invatamant conform procedurilor stabilite in domeniul legislatiei specifice invatamantului superior", anunta MAI.

In varsta de 41 de ani, comisarul sef de politie Adrian Iacob este absolvent al Facultatii de Drept a Academiei de Politie si si-a inceput cariera in Ministerul Afacerilor Interne in anul 1998 ca ofiter de politie judiciara.

In cadrul Academiei de Politie, ofiterul a detinut mai multe functii, printre care decan al Facultatii de Politie, sef al Catedrei de Ordine Publica si director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat.

Potrivit MAI, mandatul noului rector este organizarea "in cele mai bune conditii a examenelor de absolvire si a celor de admitere in Academia de Politie si mentinerea unui climat organizational riguros, specific unei institutii de invatamant superior care pregateste ofiterii de cariera ai Ministerului Afacerilor Interne".

Fostul rector, Daniel Costel Torje, a anuntat in 12 ianuarie ca demisioneaza, dupa ce a fost acuzat de hartuire sexuala de o studenta la Drept in anul III.

Daniel Costel Torje a fost rector al Academiei de Politie din martie 2016.