Meteorologii au emis un nou Cod Galben de ninsori, valabil pana luni seara, la ora 20,00, pentru opt judete din sud-estul tarii.

Cod galben de ninsoriFoto: ANM

In intervalul mentionat in judetele Braila, Ialomita, Calarasi, local in judetele Buzau, Tulcea, Constanta si in sudul judetelor Vrancea si Galati, vantul va continua sa prezinte intensificari sustinute, cu viteze la rafala de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

In estul si sud-estul Dobrogei precipitatiile vor fi la inceput sub forma de ploaie cu tendinta de transformare spre orele serii in lapovita si ninsoare, iar rafalele vor atinge temporar 65...70 km/h.

In cursul zilei de luni va mai ninge slab in centrul si sudul Munteniei, estul Olteniei si pe arii restranse in Moldova, Transilvania si in zonele de munte.

In judetele din estul Munteniei, precum si in cele din Dobrogea vantul va mai avea intensificari si in noaptea de luni spre marti (22/23 ianuarie), cu viteze de 45...55 km/h, iar pe litoral 60 km/h, spulberand zapada.

Vremea va deveni geroasa in noptile de marti spre miercuri si miercuri spre joi, indeosebi in nordul, centrul si nord-estul tarii.