Zece localitati din judetul Tulcea nu aveau, luni dimineata, curent, iar elevii din trei sate nu au mers la scoala, dupa ce viscolul si ninsorile de saptamana trecuta au distrus retelele de energie electrica, a declarat, pentru Agerpres, prefectul judetului, Lucian Furdui.

Trei dintre cele zece localitati, Vulturu, Gorgova, Baltenii de Sus, din Delta Dunarii, nu au energie in totalitate, iar intr-o alta localitate, Crisan, tot din Delta, nu sunt alimentate pensiunile si locuintele situate pe malul stang al Dunarii.

"Echipele Enel lucreaza pentru remedierea avariilor la Frecatei, Posta, in suburbia Tudor Vladimirescu a municipiului Tulcea si la Mihail Kogalniceanu, in ultimele doua comunitati mentionate avariile afectand 50% din consumatori. Alte doua comunitati, Fagarasu Nou si Topolog, nu aveau azi dimineata energie electrica", a afirmat prefectul.

De asemenea, cursurile din trei scoli au fost suspendate, in special din cauza lipsei energiei electrice, potrivit inspectorului general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), Lucica Popisca.

"Am decis suspendarea cursurilor sustinute la scoala generala din Izvoarele, din cauza ca inca de joi salile de curs nu au fost incalzite, iar elevii riscau sa se imbolnaveasca. La unitatea scolara din satul M. Kogalniceanu, dimineata nu era curent, iar la scoala din CA Rosetti s-au inregistrat probleme la centrala termica si la mijlocul de transport pentru elevi, astfel ca si in aceste doua unitati de invatamant cursurile au fost luni suspendate", a mentionat Lucica Popisca.

Peste 60 de localitati din judetul Tulcea au ramas incepand de joi, 18 ianuarie, fara energie electrica, din cauza ninsorii si a viscolului, astfel ca populatia din unele din aceste comunitati nu a avut nici apa potabila si nici energie termica. Enel SA a repartizat in judetul Tulcea circa 21 de grupuri electrogene.