Politistii efectueaza luni dimineata 18 perchezitii in Bucuresti si in judetul Calarasi, la locuintele mai multor persoane banuite de crearea unui prejudiciu de 2.800.000 de lei, prin activitati ilicite cu tigarete si tutun, 14 mandate de aducere urmand sa fie puse in executare, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis de IGPR, din cercetari au reiesit indicii ca, incepand din anul 2016, membrii unei grupari ar fi desfasurat ilegal activitati de preluare, desfacere, detinere, depozitare si vanzare de tigarete si de tutun maruntit, prelucrat cu ajutorul unor instalatii artizanale.

Ulterior, produsele accizabile ar fi fost comercializate de membrii retelei pe raza judetului Calarasi sau in judetele limitrofe, prejudiciul cauzat prin activitatea ilicita fiind de 2.800.000 de lei.

Activitatile se desfasoara in cadrul unui dosar penal aflat in instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Calarasi, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi, in care se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de detinere de produse accizabile in afara antrepozitului fiscal autorizat.

Politistii vor pune in aplicare 14 mandate de aducere, persoanele depistate urmand sa fie conduse la sediul IPJ Calarasi, pentru audieri.

Perchezitiile sunt efectuate de politistii Inspectoratului de Politie Judetean Calarasi, cu suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. ¬