Aproximativ 100 de persoane au participat, duminica, la un protest mut, cu spatele catre cladirea Guvernului, unii manifestanti avand ochii sau gura acoperite, scrie Agerpres. Mobilizarea pentru protestul "Justitia furata" s-a facut pe Facebook. Participantii au stat timp de 20 de minute nemiscati, in tacere, protestand astfel impotriva initiativelor de modificare a Legilor Justitiei.

Proteste similare au fost programate, in paralel, in Polonia, Ungaria, Cehia, Rusia si Ungaria.

"Prin acest protest, totodata, se face un apel la solidaritate si din partea altor state care sa nu accepte ca tari vecine sau prietene sa fie izolate de valorile europene. Impreuna putem sa demonstram ca justitia se afla in pericolul de a fi confiscata in multe tari si singura modalitate de aparare a ei este sa fim uniti in demersul nostru", au aratat initiatorii, pe Facebook.

Participantii la protestul din Bucuresti au venit infasurati cu drapele ale Romaniei sau Uniunii Europene si au arborat mesaje precum "#rezist", "Toti pentru justitie", "Justitia furata", "Si totusi # va vedem" sau "Libertatea lor, inchisoarea noastra"- imprimat pe un carton cu o harta a Romaniei in zeghe.

Unii protestatari au ales sa isi acopere simbolic ochii sau gura, stand cu spatele la cladirea Guvernului.