Jandarmeria anunta intr-o postare pe Facebook ca a instituit filtre la intrarea in Piata Universitatii pentru a descuraja accesul cu obiecte periculoase la miting. Jandarmii arata ca au gasit asupra unor persoane "arme albe, cuțite, sisuri, box-uri sau lanțuri".

Precizare: referitor la filtrele instituite de jandarmi în zona exterioară a Pieței Universității, facem următoarele precizări:

1. Scopul acestor măsuri este unul preventiv pentru a descuraja eventuale acte de tulbure a ordinii publice. Astfel de masuri se iau de multe ori cu ocazia unor manifestari publice care presupun prezenta unui numar mare de persoane.

2. Eficienta acestei masuri s-a demonstrat și în această seară. În urma acestor controale, asupra câtorva persoane au fost găsite arme albe, cuțite, sisuri, box-uri sau lanțuri, materiale care dacă ar fi fost folosite, ar fi putut provoca rănirea grava a participantilor.

In continuare vom păstra aceste măsuri pentru a ne asigura că toți cei prezenți vor fi în deplină siguranță

3. Chiar dacă acel pistol de jucărie gasit asupra unui protestatar nu prezenta un pericol fizic iminent, din punct de vedere psihologic, acesta putea crea panică, situație care ar fi putut degenera intr-o busculadă cu urmări greu de anticipat.

4. Facem în continuare un apel la calm și cooperare, întrucât aceste măsuri au fost luate exclusiv pentru siguranța participanților la aceasta manifestație publica.