Cursurile scolare sunt suspendate, vineri, din cauza vremii, in 38 de scoli din Galati, Iasi, Prahova, Tulcea si Constanta, arata o noua informare a Ministerului Educatiei.

IarnaFoto: Agerpres

"Vineri, 19 ianuarie 2018, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, cursurile scolare sunt suspendate in 38 de unitati scolare din 5 judete: Galati (3), Iasi (8), Prahova (1) si Tulcea (22) si Constanta (4). Informatiile au fost transmise de inspectoratele scolare judetene si pot suferi modificari in functie de evolutia vremii", arata comunicatul Ministerului Educatiei.

Ministerul Educatiei precizeaza ca orele de curs vor fi recuperate pe parcursul semestrului I al anului scolar 2017-2018, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de invatamant cu aprobarea inspectoratelor scolare judetene.

Joi, din cauza viscolului au fost supendate cursurile in 85 de unitati de invatamant din 13 judete.

Vineri, pana la ora 15.00, 12 judete sunt sub atentionare de Cod Galben de intensificari sustinute ale vantului, ninsori in general moderate cantitativ si viscolite.

In Muntii Apuseni si local in Carpatii Orientali, mai ales la altitudini mari, vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze la rafala de peste 85...90 km/h. Va ninge in general moderat cantitativ, si va fi viscol.