Un numar de 12 persoane sunt audiate, joi, la sediile Politiei si Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani, fiind suspectate de comiterea unor furturi de carbune din depozite ale minelor din Valea Jiului sau din vagoane de marfa, cantitatile de huila sustrase fiind de aproximativ 300 de tone, transmite Agerpres.

"Faptele s-au petrecut in perioada mai 2017-ianuarie 2018. Suspectii sunt din Petrosani, majoritatea dintre ei fiind cu antecendente penale", a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani, procurorul Darius Roman.

Suspectii au fost adusi la audieri dupa ce, joi dimineata, politistii din cadrul Politiei Transporturi, ajutati de colegi de la Politia Judeteana Hunedoara si Gruparea Mobila de Jandarmi Timisoara au efectuat descinderi si perchezitii la 15 adrese din judetul Hunedoara, intr-un dosar de cercetare penala care vizeaza comiterea infractiunilor de furt si complicitate la furt.

"Politistii au stabilit ca unii dintre cei vizati de ancheta penala au sustras minereu de carbune din trenurile care aprovizioneaza termocentrala Mintia, iar ceilalti gestionau transportul si valorificarea minereului catre diversi agenti economici ori persoane fizice. Transportul se efectua cu camioane de mare tonaj, un transport putand insuma chiar si 7,5 tone. Pretul de vanzare era de aproximativ 500 lei/tona", a aratat purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu.

Plangerile in acest dosar au fost depuse de Complexul Energetic Hunedoara si compania de cai ferate care asigura transportul carbunelui spre termocentrala Mintia.

Audierile suspectilor vor continua pe tot parcursul zilei, in functie de probatoriul administrat in cauza urmand sa fie dispuse masurile legale care se impun.