Optsprezece judete din Oltenia, Transilvania si Moldova se afla pana joi seara sub cod portocaliu de ninsori si viscol. De asemenea, pana la ora 22.00 este in vigoare o avertizare cod galben de vant puternic si precipitatii abundente, potrivit news.ro.

Centrul Infotrafic al Politiei Romane anunta ca mai multe drumuri nationale sunt acoperite cu zapada, iar pe DN1 si DN 73 a fost restrictionat traficul greu. Pana la ora 20.00, va fi in vigoare o avertizare cod portocaliu de vremea rea in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura, unde viteza vantului la rafala va depasi 80 - 90 de kilometri la ora, iar pe creste va atinge 120 - 140 de kilometri la ora, viscolind ninsoarea si troienind zapada. Pana la ora 17.00, va fi in vigoare o alta avertizare cod portocaliu emisa de meteorologi pentru judetele Iasi, Vaslui, Vrancea, Galati, Tulcea si zona joasa a judetelor Neamt si Bacau, unde vor fi intensificari ale vantului cu viteze, in general, de 75 - 85 de kilometri la ora si temporar va ninge viscolit.

Judetele vizate de cele doua avertizari cod portocaliu emise miercuri de Administratia Nationala de Meteorologie sunt: Iasi, Vaslui, Galati, Vrancea, Bacau, Neamt, Tulcea, Buzau, Covasna, Brasov, Prahova, Arges, Sibiu, Valcea, Alba, Hunedoara, Gorj si Caras-Severin. De asemenea, pana la ora 22.00, va fi Cod galben de vreme rea in judetele: Constanta, Braila, Botosani, Suceava, Neamt, Bacau, Bistrita-Nasaud, Harghita, Mures, Brasov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Arges, Valcea, Gorj si Caras-Severin. Conform ANM, in zona de munte va ninge insemnat cantitativ si se va depune strat consistent de zapada.

Traficul rutier a fost restrictionat miercuri noapte pentru autovehiculele de peste 7.5 tone pe DN73 Valea Mare (judetul Arges) - Fundata (judetul Brasov) si pe DN1, intre Nistoresti (Prahova) si Brasov, in conditiile in care la munte ninge abundent, iar unele TIR-uri au avut dificultati la urcarea drumului in rampa. De asemenea, in judetul Gorj DN67C Transalpina este inchis intre Ranca si Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 - 34+800. Centrul Infotrafic al Politiei Romane anunta ca mai multe drumuri nationale sunt acoperite cu zapada.