Mai multe strazi din cateva cartiere ale municipiului Arad au fost inchise, miercuri, dupa ce, din cauza ploilor abundente, nivelul apei de pe carosabil era foarte mare, in unele locuri depasind o jumatate de metru. Traficul rutier s-a desfasurat cu dificultate, fiind necesara interventia autoritatilor pentru extragerea apei cu motopompe, potrivit news.ro.

Strazi inundate in AradFoto: News.ro

In municipiul Arad a inceput sa ploua marti seara, dupa ce pe parcursul zilei a nins, iar ploaia a durat toata noaptea si a continuat abundent miercuri, ceea ce a condus la inundarea mai multor strazi.

Traficul rutier a fost afectat in mai multe cartiere, politistii fiind nevoiti sa inchida strazi pe care nivelul apei de pe carosabil era foarte mare.

Cele mai mari probleme au fost inregistrate in cartierele Micalaca, Alfa, Aradul Nou, Bujac si Subcetate.

Sub un pasaj din Micaalaca, nivelul apei era de jumatate de metru, iar pe o strada din Subcetate, a ajuns la 70 centimetri.

Potrivit purtatorului de cuvant al Companiei de Apa Arad, Monica Iovan, toate echipele disponibile au fost trimise pe teren cu echipamente pentru extragerea apei de pe carosabil si pentru curatarea gurilor de canal.

Conform Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, nu s-au inregistrat locuinte inundate.

Judetul Arad s-a aflat, miercuri, sub cod galben de precipitatii cu caracter torential, Administratia Nationala de Meteorologie anuntand posibilitatea acumularii a 25-35 l/mp.